Een Virtual Assistent voor jouw contentmarketing

Contentmarketing is belangrijk voor iedere onderneming. Maar hoe pak je dit aan als je helemaal geen tijd, inspiratie of personeel hebt om dit (voor je) te doen? Waarom is contentmarketing zo belangrijk en welke oplossingen zijn er voor de zelfstandige kleine ondernemer?

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing klinkt als reclame, wat het deels natuurlijk ook is. Maar contentmarketing gaat om veel meer dan enkel mensen direct aanzetten tot koop. Het is een manier om de markt van informatie te voorzien, op precies het juiste moment en via de juiste kanalen. Uiteraard wel met het doel om uiteindelijk winst te maken. Maar er wordt hierbij niet alleen ingezet op directe reclame, maar ook op het bereiken van een uitstekende relatie tussen jou en je (toekomstige) klant. Hierdoor zal er een positieve binding ontstaan wat uiteraard eerder zal aanzetten tot koop én tot terugkeer van de klant. Ook zal door deze positieve stemming de klant anderen enthousiasmeren. Overigens kan dit ook ingezet worden bij bijvoorbeeld stichtingen, waarbij het om het werven van geld gaat voor de goede zaak of puur voor het verspreiden van het gedachtegoed.

Waarom is contentmarketing belangrijk?

Mensen moeten je zien te vinden. Moeten weten dat je überhaupt bestaat… En dat bereik je door een juiste manier van content in te zetten. Dit werd allang gedaan voordat internet bestond. Denk maar aan de brochures en de vele reclamefolders die je kreeg. Tegenwoordig is dat met de opkomst van internet en ook nog eens social media allemaal alleen maar grootser geworden. Mensen zullen je vooral zien te vinden via internet. Zelfs als je gewoon in de buurt zit, want velen zullen eerst toch even op internet naar info zoeken en bijvoorbeeld eens kijken of ze positieve ervaringen van je zien. Jezelf dus op internet zichtbaar en positief neerzetten is eigenlijk voor iedere ondernemer belangrijk.

Een VA voor jouw contentmarketing: geen slecht idee!

Contentmarketing en kleine ondernemers

Maar ja, een echt goede contentmarketing zet je niet zomaar even in een uurtje per week neer. En jij, als kleine(re) ondernemer hebt daar helemaal geen tijd voor, waarschijnlijk. Of je wilt gewoon met je vak zelf bezig zijn en niet ook nog eens uren achter een beeldscherm moeten zitten. Waar grotere bedrijven personeel inzetten, is dat voor jou ook niet mogelijk. Want je hebt immers geen personeel… En dan ook nog eens inspiratie moeten zien te vinden. Waar haal je alle info vandaan en over welk onderwerp moet je schrijven en…en…en… Kortom: een nachtmerrie misschien wel voor jou!

Welke oplossing is er?

Wat kan je doen om zelf je vak te mogen doen en toch met regelmaat content te plaatsen op internet? Of een social mediakanaal goed bijhouden? Gelukkig is er een oplossing: huur een VA in! Een VA (Virtueel of Virtual Assistent) gaat online voor je aan de slag en is zelf ook ondernemer. Jij betaalt dus enkel de uren die zij (of hij) voor je werkt of jullie spreken hiervoor een vast bedrag af. Jij hebt dus geen gedoe met personeel! En toch wordt het werk voor je gedaan. Hoe fijn kan je het hebben? Een VA kan op veel meer gebieden werkzaam zijn, dat hangt echt van de VA zelf af. Maar er zijn er zeker ook die voor jou de contentmarketing op zich kunnen nemen.

Wat doet een VA (Virtual Assistent)?

Informeer bij de VA zelf wat hij of zij voor je kan doen. Dit is per VA verschillend en hangt helemaal af van de expertise die ze zelf hebben. Er zijn er die zich specialiseren in een bepaald vakgebied, maar je hebt ook personen die meer allround zijn. Naast het verzorgen van content zijn er ook VA’s die jouw administratie bijvoorbeeld doen.

Hoe vind je een VA?

Eigenlijk heel simpel: gewoon via internet (uiteraard). VA’s zullen hun diensten aanbieden via hun eigen sites. Er zijn echter ook platforms waar je deze mensen kunt vinden of je zet je eigen netwerk in. Vraag zelf op je social media, bijvoorbeeld, om een Virtueel Assistent! Uiteraard kan je ook zelf een vacature plaatsen.

Wat kan ik als VA voor je doen?

Nu je toch hier bent aanbeland en je duidelijk op zoek bent naar een Virtueel Assistent, kan ik er natuurlijk niet om heen om mezelf even in the picture te zetten. Als copywriter/tekstschrijver kan ik eveneens als VA voor je aan de slag op het gebied van contentmarketing.

Wat kan ik voor je doen?

-Contentkalender voor je opzetten. Met jouw ideeën voor onderwerpen of het invullen van de onderwerpen wordt helemaal door mij verzorgd (daarmee win je uiteraard de meeste tijd…)

-Geschreven content voor je maken

-Eventueel ook de afbeeldingen voor je regelen

-Het plaatsen van deze content op je site, blog of andere kanalen

-Je social media bijhouden

-Nieuwsbrieven voor je schrijven (eventueel ook versturen)

-Offline teksten verzorgen, zoals brochures schrijven

Overigens bepalen we samen wat ik wel en niet op me neem, dus het is zeker maatwerk te noemen!

Neem contact op met je toekomstige virtueel assistent

Wil je vrijblijvend informatie over mijn VA-aanbod? Natuurlijk kan dat. Neem eenvoudig contact met me op via app, mail of bel gewoon even!

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.