Waarom een blogabonnement slim is!

Een blogabonnement: je komt de term zo hier en daar tegen, maar wat houdt het nu eigenlijk in en waarom zou je kiezen voor een abonnement op blogs? Wat zijn de voordelen hierbij?

Wat is een blogabonnement?

Een blogabonnement is eigenlijk niks anders dan op regelmatige (van tevoren afgesproken) basis blogs aangeleverd te krijgen voor jouw site. Dit kan een site van je bedrijf zijn, maar ook net zo goed voor je eigen contentsite. Want juist een contentsite of online magazine ‘schreeuwt’ om veel artikelen. Bij de meeste tekstbureaus zal je kunnen afspreken hoeveel je er per week of maand wilt ontvangen.

Frustraties bij schrijven? Neem een blogabonnement!
Frustraties bij schrijven? Neem een blogabonnement!

Waarom is een blogabonnement handig?

Zoals gezegd heb je bij een site content nodig. Bij de site van je bedrijf denk je misschien enkel aan een aantal vaste pagina’s en klaar. Maar met blogs erbij maak je wel meer kans op het aantrekken van potentiële kopers. Je straalt kennis uit, omdat je in je blogs uiteraard relevante info geeft over jouw markt/product/dienst. En Google kan het wel waarderen, waardoor je ook hoger kan uitkomen bij de zoekresultaten. Dat dat voordelen oplevert, hoef ik vast niet nader uit te leggen.

Een blogabonnement voor je contentsite

Heb je een contentsite, of misschien noem je het liever een online magazine? Die bestaat vanwege de artikelen. Een tijdschrift zonder tekst is immers geen tijdschrift meer… Hoe meer teksten je erop zet, hoe interessanter je bent. Inspelen op de actuele zaken levert vaak fijne resultaten op, omdat mensen juist daarnaar op zoek zijn. En hoe meer je plaatst, hoe meer affiliate links je kunt gebruiken (bijvoorbeeld). Maar hoe krijg je het voor elkaar om zelf al die artikelen te schrijven? Dat kost immers tijd! Ook dan kan je artikelen door een ander laten schrijven. Staat ook meteen heel professioneel als meerdere mensen een site van artikelen voorziet!

En ChatGPT dan?

Nu denk je misschien meteen dat je die artikelen wel door onze kunstmatige vriend kunt laten schrijven. Tuurlijk, dat kan. Maar besef wel dat dat ook zijn nadelen heeft. Waar haalt hij zijn info vandaan? Of anders gezegd: is het wel waar wat hij beweert? Waar een menselijke tekstschrijver zijn onderzoek naar info secuur doet en oplet welke sites hij hiervoor raadpleegt én de feiten checkt, heeft onze robotschrijver de info misschien wel netjes opgezocht, maar weet hij veel of dat van een ziekenhuis afkomt of dat het fake news is wat door een doorgedraaide junkie is omarmd en massaal wordt gedeeld… 😉. Menselijke teksten zijn helemaal zo gek nog niet.

De voordelen van een blogabonnement

Maar oké, dan kan je toch ook kiezen voor gewoon iedere keer de opdracht geven aan de tekstschrijver? Kan, natuurlijk. Maar de voordelen van een blogabonnement zijn toch wel groot:

  • Het kost minder dan losse teksten!
  • Jij weet zeker dat je op tijd het artikel krijgt, zonder dat je daar achteraan hoeft…
  • Het ligt aan jouw wensen of je zelf de onderwerpen bepaalt (die zou je dan bijvoorbeeld één keer per week of maand kunnen doorgeven) of dat je dat door de schrijver laat uitzoeken. Laatstgenoemde is misschien een stap te ver voor je, maar biedt ook zo zijn voordelen. Jij hoeft je dan immers helemaal niet meer druk te maken over het artikel!
  • Je kunt misschien bij de schrijver ook het plaatsen neerleggen! Dan heb jij er helemaal geen omkijken meer naar!
Bij een blogabonnement kan je ook afspreken wie de afbeeldingen erbij plaatst.

Wat kan geWILde teksten met een blogabonnement voor je betekenen?

Ook ik bied een blogabonnement aan. Het tarief is een vast tarief per artikel, afhankelijk van het aantal woorden dat je wilt hebben. Je kunt dan kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Jij geeft aan hoe vaak je een artikel wilt per week of maand.
  • Wie regelt het onderwerp van het artikel? Of jij levert dit aan, of ik mag (moet) ze verzinnen.
  • Het is mogelijk dat ik de plaatsing op me neem. Hierbij kan ik afbeeldingen gebruiken van onder andere Pixabay. Omdat plaatsen en afbeeldingen erbij zoeken extra tijd kost betaal je hiervoor een klein bedrag extra.
  • Wil je afbeeldingen die speciaal voor jou zijn gemaakt? Of afbeeldingen die je kunt kopen via internet? Ok dat kan ik voor je regelen. Uiteraard komen de kosten hiervoor voor jouw eigen rekening… Ook hiervoor zal ik een meerprijs moeten vragen, omdat het me inderdaad nog meer tijd kost.

Tarieven

Mijn tarieven kan je vrijblijvend opvragen via wil@gewildeteksten.nl. Of app naar 06 23965397. Bellen kan natuurlijk ook, maar via app heb je alles netjes zwart/wit staan en kan je er even rustig naar kijken. Ben je daarna geïnteresseerd, dan is bellen zeker een goed plan!

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.